Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi (SEO eli Search Engine Optimization) on helppo tapa tuoda lisää verkkoliiketoimintaa kohtuullisin kustannuksin tuottoon nähden pitkäkestoisesti.

Mitä hakukoneoptimointi tarkoittaa? Hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sivuston sijoitusten parantamista hakukoneiden (esim. Google & Bing) tietyillä avainsanoilla maksuttomissa eli orgaanisissa hakutuloksissa.

Hakutuloksiin voi vaikuttaa useilla eri tekijöillä joita esimerkiksi ovat sivuston laadukas sisältö, sen saavuttamat ulkoiset linkit ja sivuston sisäiset tekniset asiat kuten latausnopeus ja lähdekoodin oikeellisuus.

Optimoinnin toteutuksessa täytyy olla tarkka, vääränlaiset toimenpiteet voivat vaikuttaa hakutuloksiisi negatiivisesti tai domainisi voi jopa poistua hakutuloksista kokonaan.

SEO-kumppanin valinnassa onkin tärkeää varmistua siitä, että kumppani toteuttaa hakukoneoptimointia niin sanottuja valkohattuisia keinoja käyttäen ja tietää varmasti mitä tekee. Väärin tehty optimointi voi tuhota koko sivustosi näkyvyyden pitkiksi ajoiksi.

Online Leads Finland on kokenut hakukoneoptimoinnin osaaja ja olemme auttaneet satoja yrityksiä 15-vuoden aikana toteuttamaan hakukoneoptimointi laadukkaasti ja kestävästi. Meidän kanssa mahdollisuutesi onnistua haastavassa hakukoneoptimoinnissa ovat huomattavasti paremmat.

Kiinnostuitko?

Hakukoneoptimoinnin konsultointia yrityksellesi yli 20-vuoden asiantuntemuksella ja pitkällä käytännön kokemuksella

Oikein suoritettu hakukoneoptimointi on loistava tapa pitkäkestoisella tekemisellä tuoda yrityksesi sivustolle yrityksesi liiketoimintaan liittyvää liikennettä.

Hakukoneoptimointi ei ole taikatemppuja, vaan se on asioiden tekemistä kuten ne kuuluisi oikein tehtynä tehdä ja tuloksia ei yleensä kannata odottaa välittömästi kuten esimerkiksi hakukonemainonnassa, vaikka kyseessä ollessa iäkkään sivuston vaikutus lähes heti näkyykin liikenteen kasvuna.

Online Leads Finland on Googlen sekä muiden hakukoneiden (kuten Bing ja Yahoo) hakukoneoptimoinnin asiantuntija yli 15-vuoden kokemuksella. Olemme yksi ensimmäisistä hakukoneoptimointia Suomessa ammattimaisesti tarjonneista konsulteista.

Tärkeimmät ja keskeisimmät asiat

Tärkeimpiä hakukonesijoituksiin ja hakukoneoptimoinnin onnistumiseen vaikuttavia tekijöitä ovat:

  • Latausnopeus
  • Navigaatio
  • Sisältö (relevanttius ja laatu)
  • Otsikkotiedot (meta otsikko & meta selitteet
  • Rikkaiden hakutulosten määritykset (schema markup & rich snippets)
  • Sisäinen ja ulkoinen linkitys sekä sen laadukkuus
  • Kuvien nimeäminen ja pakkaus
  • Sivustokartat
  • Verkkotunnuksen ikä

Sekä monta muuta yksittäistä pienempää asiaa. Tuntuvatko nämä haastavilta? Ei hätää, autamme mielellämme sinua toteuttamaan ja ymmärtämään asiat.

Hakukoneoptimointi eli SEO

Pyydä tarjous tai kysy lisää hakukoneoptimoinnin palveluistamme

"*" näyttää pakolliset kentät

Pudota tiedostot tähän tai
Sallitut tiedostotyypit: jpg, gif, png, pdf, Max. tiedoston koko: 100 MB.
    Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

    SEO-ohjeita yrityksellesi täysin veloituksetta

    Kaipaatko apua ja vinkkejä sivustosi hakukoneoptimointiin?  Olemme kasanneet täysin ilmaiseksi parhaisia yleisiä ohjeita hakutulosten kärkisijojen saavuttamiseen tähän artikkeliin.

    SEO-ohjeistuksemme sisältö

    Sisällön hakukoneoptimointi – näin tuotat hakukoneystävällistä sisältöä

    Sisällöntuotanto on tärkeä osa sivuston sisäistä hakukoneoptimointia. Kirjoitettaessa tekstiä erilaisille hakukoneoptimoiduille sivustoille, onkin tärkeää ottaa huomioon muutamia seikkoja. Ensinnäkin huomiota kannattaa kiinnittää sivun otsikkoon, sillä Googlen hakukone käyttää etupäässä H1-tagia määritellessään sisältöä. Tästä syystä sivun tai artikkelin otsikon tulisikin olla H1-tagi. Kannattaa myös varmistaa, että H1-tagi esiintyy ainoastaan kerran kullakin sivulla. Pieniä asioita, mutta tuiki tärkeitä!

    Bingin ja Googlen hakukoneoptimointia Online Leads Finlandin kanssa

    Hakukoneoptimoinnin sisällöntuotannossa on tärkeää tunnistaa ne avainsanat, joiden avulla sivusto halutaan löytää. Avainsanaa kannattaa viljellä esimerkiksi sivun otsikon alussa. Tämä auttaa Googlea ymmärtämään sivun sisältöä tavallista helpommin. Tekstiä kirjoittaessa kannattaa hyödyntää runsaasti myös alaotsikoita, kuten h2- ja h3-otsikoita helpottamaan sekä Googlea että lukijaa. Sisällöntuotannossa on tärkeää käyttää määrättyjä hakusanoja, joiden hakuvolyymi on mahdollisimman hyvä. Artikkelia kirjoitettaessa valittuja hakusanoja käytetään artikkelin pohjana. Hakukoneoptimoinnissa hakusanojen valintaprosessiin on saatavilla hyviä verkkotyökaluja, kuten Ahrefs tai Semrush. Pyri käyttämään erityisesti maksavien asiakkaiden todennäköisesti suosimia hakusanoja.

    Jo sivuston URL-osoitteen valinnassa kannattaa olla tarkkana ja suosia mahdollisimman ytimekkäitä ja lyhyitä vaihtoehtoja. Tämä luo sivustosta siistin vaikutelman. Toki myös URL-osoitteeseen kannattaa sisällyttää jokin tärkeä, tarkkaan harkittu avainsana.

    Pyri kirjoittamaan ainakin 500 sanaa sisältäviä artikkeleita. Usein suositellaan, että artikkeleiden pitäisi mieluiten sisältää jopa reippaasti enemmän kuin 1 000 sanaa. Näin artikkelista tulee mahdollisimman kattava ja aihealueeseen syvällisesti perehtyvä artikkeli, joka tuo lukijalle aidosti lisäarvoa. Kirjoitettaessa kannattaa huomioida ensisijaisesti lukijat ja vasta toissijaisesti hakukoneet.

    Muistathan lisätä jokaiselle sivustosi sivulle ja artikkelille oman, uniikin metakuvauksen. Metakuvauksen laatimiseen kannattaa käyttää riittävästi aikaa, jotta se kuvailee mahdollisimman tarkasti ja rehellisesti, mitä sivu tai artikkeli pitää sisällään. Hakukoneen hakutuloksissa näkyy nimenomaan tämä teksti, joten älä aliarvioi sen merkitystä! Vaikka metakuvaus ei vaikutakaan suoraan hakutuloksiin, kannattaa myös siihen sisällyttää tästä huolimatta jokin merkittävä avainsana. Jos sivustosi tai artikkelisi metakuvaus on erityisen laadukas, tarjoaa se sinulle erittäin hyvän mahdollisuuden erottua muista luonnollisten hakutulosten joukosta. Samalla se voi auttaa sivua tai artikkelia keräämään tavallista suuremman määrän klikkauksia.

    Sisältö muotoilussa kannattaa pyrkiä siihen, että sisältö tarjoaa lukijalle mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen. Käytä siis formaatteja, jotka on todettu toimiviksi ja varmista, että sisältöä on helppo lukea. Vastauksen sisältöön liittyviin kysymyksiin tulisi löytää nopeasti ja helposti jo pelkästään silmäilemällä. Pitkien tekstiseinien kirjoittamista tulee välttää ja sisältö kannattaa pilkkoa selkeiksi, melko lyhyiksi kappaleiksi, jotka lukijan on helppo sisäistää.

    Informatiiviset kuvat ovat tärkeä osa sisältöä, joten niitä kannattaa lisätä sisältöön runsaasti. Lyhyet kappaleet, selkeät väliotsikot sekä tärkeiden pointtien korostaminen auttavat lukijaa saamaan sisällöstä hyvän käyttökokemuksen. Tekstiä kannattaa myös pohjustaa lyhyesti ja siihen kannattaa harkita sisällysluettelon lisäämistä.

    Lainausten käyttämistä usein pelätään, mutta lainauksia kannattaa käyttää sisällössä, kunhan vain suurin osa tekstistä on uniikkia. Tuplasisällöstä eli muilta varastetusta sisällöstä voi kuitenkin tulla Googlelta rangaistus ja tällaisia rangaistuksia tulee tietysti pyrkiä välttämään kaikin mahdollisin keinoin!

    Kuvien hakukoneoptimointi on myös tärkeää, toimi näin

    Kuvien sanotaan kertovan enemmän kuin tuhat sanaa ja kuvat kannattaakin aina optimoida hakukoneiden varalta. Tässä kannattaa hyödyntää alt-tekstejä, joissa kuvaillaan kuvaa muutamalla sanalla. Myös kuvien alt-teksteissä ja kuvien title-tageissa kannattaa käyttää artikkelin tärkeitä avainsanoja! Kuvat kannattaa myös nimetä oikein eli niiden niin sanottu file name kannattaa valita siten, että se on mahdollisimman informatiivinen. File name nimittäin kertoo hakukoneroboteille mitä kuvassa on. Sisällytä siis jo kuvatiedoston nimeen sellainen avainsana, jonka avulla haluat, että kuva löytyy kuvahausta. Vältä kuitenkin ääkkösiä ja numerosarjoja. Muista määrittää kuvalle myös otsikko sekä kuvateksti.

    On varmasti sanomattakin selvää, että sivustolle kannattaa valita mahdollisimman laadukkaita kuvia, mutta se ei välttämättä olekaan enää niin itsestäänselvää, että kuvat kannattaa pitää riittävän pieninä. Tämä johtuu siitä, että suuret kuvat kasvattavat latausaikaa sivustolla, mikä puolestaan vaikuttaa negatiivisesti sen orgaanisiin hakukonesijoituksiin. Yleisesti suositeltava kuvien tiedostokoko on noin 100 KB eikä yli 200 KB kuvia pitäisi juurikaan käyttää, sillä ne hidastavat latausaikaa merkittävästi.

    Linkityksen merkitys on hakukoneoptimoinnissa suuri

    Hyödynnä sisällön optimoinnissa myös linkit! Lisää ulospäin osoittavia linkkejä aiheeseen liittyville verkkosivuille, jotta Google osaa helpommin määritellä sisällön arvon. Linkkien, lainausten ja sitaattien avulla tekstisi myös vaikuttaa erityisen ammattimaiselta ja kattavalta lukijoiden silmissä. Voi myös käydä niin, että sivusto, jolle linkität, muistaa sinut ja linkittää puolestaan jossakin vaiheessa sopivassa artikkelissa sinun sivustollesi. Näin linkityksestä voi tulla vastavuoroista ja molempia sivustoja hyödyttävää toimintaa.

    Hakukonerobotit näkevät ulkoiset linkit ikään kuin suosituksina ja mittareina, jotka osoittavat sivuston relevanttiutta ja luotettavuutta. Ei ole kuitenkaan yhdentekevää, mille sivustolle linkkejä rakennetaan, sillä Google arvostaa erityisesti linkkejä luotettaville sivustoille. Esimerkiksi arvostettu Yle.fi on Googlen silmissä arvostetumpi linkki kuin linkki satunnaiseen blogiin tai muuhun satunnaiseen verkkosivustoon. Jos taas oma sivustosi saa useita sille osoittavia linkkejä, nousee sen luotettavuus ja arvo Googlen rankingissa. On siis erittäin tärkeää rakentaa linkkejä laadukkaisiin ja aiheeseen liittyviin kohteisiin. Laatu korvaa tässäkin asiassa määrän! On myös tärkeää, että linkit rakennetaan hitaasti, eikä yhtäkkiä lyhyen ajan sisällä.

    Ulkoisten linkkien lisäksi kannattaa hyödyntää myös sisäisiä linkkejä. Tällöin voit linkata verkkosivustosi muihin aiheeseen liittyviin artikkeleihin, jolloin lukija, joka on erityisen kiinnostunut aiheesta, pääsee erityisen helposti lukemaan myös muita aihetta käsitteleviä artikkeleitasi. Samalla autat myös Googlen hakurobotteja arvioimaan sisältösi entistä arvokkaammaksi.

    Sivuston käyttökokemuksen parantaminen mobiili edellä nostaa hakusijoituksia

    Sivuston käyttökokemuksen parantaminen on tärkeää sekä hakukoneoptimoinnin että lukijoiden kannalta. Kun lukija kokee saavansa sivustoltasi lisäarvoa helposti ja nopeasti, tulee hän todennäköisesti vierailemaan sivustollasi uudelleenkin. Huono käyttökokemus sen sijaan karkottaa helposti sellaisetkin lukijat, jotka olisivat kiinnostuneita käsittelemistäsi aiheista. Kilpailu on netissäkin kovaa, eikä sinulla ole varaa menettää lukijoita huonojen käyttökokemusten vuoksi. Myös Googlen hakurobotit haluavat tarjota lukijoille mahdollisimman hyviä käyttökokemuksia, joten sivuston tulee pyrkiä miellyttämään myös näitä robotteja. Googlen hakurobottien silmissä on tärkeää, että sivusto tarjoaa hakuun liittyvää, helppokäyttöistä ja toimivaa sisältöä, mikä kannattaa pitää mielessä sisältöä luotaessa. Ellei sivustosi pysty tähän, on turha haaveilla hakutulosten kärkipaikoista. Mikä siis neuvoksi?

    Hyvien käyttökokemusten varmistamiseksi on nykyaikana tärkeää varmistaa, että sivusto toimii hyvin mobiililaitteilla. Nykyisin mobiililaitteiden käyttö on nimittäin niin yleistä, että websuunnittelun trendinä pidetään sitä, että mobiililaitteet huomioidaan suunnittelussa ensisijaisesti. Oman sivuston mobiiliystävällisyyttä arvioitaessa kannattaa hyödyntää Googlen mobiililaitesoveltuvuustestiä. Kun sivustosta tulee entistä mobiiliystävällisempi, ohjaavat Googlen hakurobotit sille aiempaa enemmän liikennettä mobiililaitteista. Todella vanhat sivustot joudutaan ehkä suunnittelemaan uudelleen alusta lähtien. WordPress-sivuston kohdalla jo vaihtaminen aiempaa responsiivisempaan teemaan voi auttaa.

    Käyttöliittymän ongelmien korjaaminen on tärkeä askel pyrittäessä parantamaan sivuston käyttökokemusta. Tutustu sivustoon omalla älypuhelimellasi ja käy sivut läpi ongelmien varalta. Sivuilta saattaa löytyä esimerkiksi sellaisia kuvia, jotka eivät mahdu sivulle tai teksti saattaa näyttää älypuhelimen ruudulla niin pieneltä, että sitä on vaikea lukea. Näiden ongelmien korjaaminen auttaa parantamaan sivuston käyttökokemusta ja nostamaan sen hakukonesijoitusta.

    Joitakin Laadukkaita ja hyödyllisiä työkaluja hakukoneoptimointiin

    TILAA ILMAINEN DIGIMARKKINOINNIN KARTOITUS JA TOIMENPIDESUOSITUKSET

    Kiinnostuitko palvelustamme tai haluatko tietää lisää? Kerromme mielellämme sinulle lisää!

    Anna yhteystietosi alla olevalla lomakkeella niin olemme sinuun yhteydessä sekä tämän lisäksi kartoitamme yrityksesi digimarkkinoinnin tilan ja annamme kivenkovat toimintasuositukset joiden avulla markkinointisi tuottavuus nousee täysin uudelle tasolle täysin ilmaiseksi.

    TILAA PARHAAT DIGIMARKKINOINTIVINKIT

    Kiinnostaako digimarkkinointi? Online Leads Finland tarjoaa parhaat mainontavinkit ja kertoo digimarkkinoinnin uusimmat tuulet.  Anna tietosi alle ja tilaa uutiskirjeemme.