Wordpress & palvelimen nopeusoptimointia hakukoneoptimoinnin avuksi

Nopeus on valttia hakukoneoptimoinnissa ja Wordpress taitaa olla tällä hetkellä yritys- ja viihdekäytössä käytetyin sisällönhallintajärjestelmä.

Multa kysellään usein mitä pitää tehdä, että saa Wordpressin nopeuden kannalta hakukoneystävälliseksi ja päätinkin kirjoittaa tähän vähän teknisempää asiaa välillä.

Jos puhutaan hakukoneoptimoinnista niin sanoisin, että nykyisin nopeus on yksi 3 tärkeimmästä tekijästä sen kannalta miten sivusto hakukoneissa sijoittuu.

Huomio: Jos et ole tekninen säätäjä autamme mielellämme hostamaan sivustosi nopeassa ympäristössä tai konsultoimaan nykyisen setupin puitteissa 🙂

Wordpress-serverin hakukoneoptimointi

Itse suosin Linux-servereitä ja useimmissa projekteissa riittää Contabon erittäin hintalaadukkaat ja monipuoliset VPS -palvelimet.

Distrona mulla on yleensä Debian 9/10 lisättynä Pleskin hallintajärjestelmällä (tekee elämän helpoksi), jotkut varmasti ovat enemmän säätäjiä kun minä, eivätkä Pleskiä tarvitse.

DNS – Wordpressin nimipalvelujen hakukoneoptimointi

DNS on nopeuden kannalta tärkeä ja itse käytän ilmaista Cloudfaren DNS:ää, maksullista versiota en ainakaan itse käytä vaan otan muut palvelut muualta.

PHP & Apache

PHP tulisi aina olla uusin versio, koska lähes aina se on tutkitusti Wordpressin kanssa ollut nopein. PHP 7.3 tai PHP 7.4 on suositukseni tällä hetkellä. Saittia tulisi ajaa PHP-FPM -moodissa NGINX:n kanssa. Tämä on testatuista ollut nopein combo.

Moduuleista/softista palvelimella käyttöön tulisi ottaa Zendin OpCache, Redis ja Varnish. Nämä tulisi tietysti myös enabloida käyttöön.

Kaikki turhat moduulit tulisi kytkeä pois päältä.

Wordpressin nopeusoptimointi-pluggarit

Tähän on listattu sekä maksullinen PRO-luokan vaihtoehto ja hyvä ilmainen vaihtoehto.

Wordpress Cache -plugin

Maksullisista valintani on ehdottomasti WP-Rocketin testeissä nopeimmaksi todettu cache-järjestelmä Wordpressiin. Tämän kumppaniksi kannattaa laittaa Auto-optimize joka useimmiten on nopeuttanut saittia.

Ilmaisista suosittelen Hummingbirdiä tai WP Super Cachea.

CDN

Maksullisista StackPathin CDN on tunnetusti nopein ja käytetyin.

Ilmaisista Shift8 on hyvä vaihtoehto (joskin viime aikoina on hidastanut GTX Metrixin testissä saitteja), mutta jos liikennettä ympäri maailmaa joko tämä tai Cloudfare (itse suosittelen jälkimmäistä).

Muistathan, että Cloudfare sisältää CDN-ominaisuuden ilmaiseksi.

Kuvien pakkaus

Maksullisista Shortpixelin Image Optimizer on nopeaksi havaittu. Yllättäen tässä haastajana ilmainen plugin joka voi olla tietyissä olosuhteissa nopeampi kun Shortpixel.

Ilmainen vaihtoehto on ReSmush.it.

Query Monitor

Query Monitor lisäosalla näet mikä lisäosat haittaavat sivun latausnopeutta ja voit poistaa ne.

Muut tarvittavat pluginit

Olettaen, että edellä mainitut palvelin-moduulit ovat käytössä seuraavat:

WP OPcache, Purge Varnish Cache ja Redis Object Cache tai cache plugin joka osaa näitä hallita.

Tarvitsetko apua?

Mikäli tarvitset apua Wordpressin & palvelimen nopeusoptimointiin autamme mielellämme. Voit myös kysyä meiltä hosting-palvelua jos haluat Wordpress-sivustollesi nopean kodin kaikilla herkuilla luotettavasti ja edullisesti.

Laita sähköpostia [email protected] niin asiantuntijamme ottavat sinuun yhteyttä.

Server hakukoneptimointia Wordpressille
KYSY LISÄÄ TAI PYYDÄ TARJOUS
Kiinnostuitko palveluistamme ja haluatko tietää lisää? Täytä alla oleva lomake ja kerromme sinulle miten me voisimme auttaa yritystästi kasvattamaan verkkoliiketoimintaanne pitkällä kokemuksella.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

TILAA ILMAINEN DIGIMARKKINOINNIN KARTOITUS JA TOIMENPIDESUOSITUKSET

Kiinnostuitko palvelustamme tai haluatko tietää lisää? Kerromme mielellämme sinulle lisää!

Anna yhteystietosi alla olevalla lomakkeella niin olemme sinuun yhteydessä sekä tämän lisäksi kartoitamme yrityksesi digimarkkinoinnin tilan ja annamme kivenkovat toimintasuositukset joiden avulla markkinointisi tuottavuus nousee täysin uudelle tasolle täysin ilmaiseksi.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
TILAA PARHAAT DIGIMARKKINOINTIVINKIT

Kiinnostaako digimarkkinointi? Online Leads Finland tarjoaa parhaat mainontavinkit ja kertoo digimarkkinoinnin uusimmat tuulet.  Anna tietosi alle ja tilaa uutiskirjeemme.